Dezvoltarea durabilă a Dunarii, in atentia unor cercetatori straini

Dezvoltarea durabilă a Dunarii, in atentia unor cercetatori straini

Primăria Municipiului Giurgiu a fost miercuri, 17 septembrie, gazda unei întruniri care face parte dintr-un workshop organizat de mai mulţi cercetători din România, Germania, Cehia şi Bulgaria. Workshop-ul se desfăşoară în perioada 14-19.09. 2014 şi urmăreşte structurarea unui proiect ce are în vedere realizarea unui atlas informaţional privind modificările globale ale mediului în Regiunea Dunării. Proiectul este coordonat de Universitatea Ludwig-Maximilian din Munich, Germania şi de Institutul de Geografie, România.
Partenerii proiectului, prof. Dan Bălteanu (Institutul de Geografie al Academiei Române), prof. Wolfram Mauser (Universitatea Ludwig-Maximilian din Munich, Germania), dr. Jakub Stibinger (Universitatea de Ştiinţe Naturale din Praga, Cehia, dr. Maryana Nicolova (Academia de Ştiinţe din Sofia, Institutul de Geografie) au organizat vizita la Primăria Giurgiu pentru a expune autorităţilor locale proiectele de dezvoltare şi aspectele legate de cooperarea transfrontalieră româno-bulgară.
Proiectul este gândit în aşa fel încât să se poată dezvolta perspective pentru următorii 40 de ani şi de a identifica domenii unde colaborarea să dea efectele scontate, precum turismul, cultura şi transportul.
Liviu Popazu, viceprimarul municipiului Giurgiu şi totodată gazda evenimentului a dat asigurări că administraţia locală giurgiuveană va contribui cu tot ce este nevoie în realizarea proiectului, oferindu-le oaspeţilor o serie de materiale utile, rezultate în urma proiectelor şi activităţilor municipalităţii.
Pe de altă parte, membrii delegaţiei au recunoscut faptul că au fost impresionaţi de actuala conducere a Primăriei şi de toate proiectele derulate până acum, dar şi de cele aflate în fază de implementare, fapt ce i-a convins să propună autorităţilor giurgiuvene un parteneriat.
Un alt scop al proiectului prezentat de către delegaţia de cercetători este amenajarea Dunării în aşa fel încât să nu se mai producă inundaţii şi de asemenea să fie reduse efectele secetei.
La finalul întâlnirii, viceprimarul Liviu Popazu a propus grupului de cercetători includerea în proiect şi a altor instituţii din Giurgiu care ar putea să aibă contribuţii majore în dezvoltarea proiectului, cum ar fi Consiliul Judeţean şi APDF.
După ce a părăsit clădirea Primăriei, delegaţia a făcut o scurtă vizită în oraş şi a plecat spre Ruse, unde a avut o întrevedere şi cu reprezentanţii Primăriei de acolo, pe tema aceluiaşi proiect.

Ultima modificare: 17.09.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Se intrerupe alimentarea cu apa pe strazile adiacente strazii Păcii

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.